Denne lyse grunnsausen er base for mange andre lyse sauser, f.eks persillesaus, sennepssaus, lyse stuinger, ostesause, hvitvinssaus, dillsaus etc.
LES MER OM PROTEINPULVERET – Protein Plus
- Category: Middag, Proteinberikede oppskrifter
INGREDIENSER
2 porsjoner:
- 1/4 dl helmelk
- 1 1/2 dl fløte
- 10 g margarin
- 10 g Protein Plus
- 1 g salt
- 6 g majsstivelse
- 1 ss vann til jevning
10 porsjoner
- 1 1/4 dl helmelk
- 7 1/2 dl fløte
- 50 g margarin
- 50 g Protein Plus
- 4 g salt
- 40 g majsstivelse
- 1/2 dl vann til jevning
FREMGANGSMÅTE
- Helmelk, fløte, margarin og salt blandes i en kjele og kokes opp under omrøring.
- Rør majsstivelsen og vann til en jevning.
- Tilsett jevningen til sausen og kok den igjennom.
- Ta en liten del av den ferdiglagde suppen over i en liten bolle og la den kjøle seg litt ned. Tilsett Protein Plus og rør godt ved hjelp av visp eller stavmikser. Når proteinpulveret har løst seg helt opp og ikke er synlig lenger, tar du den berikede delen av suppen tilbake i gryten under konstant omrøring. Vær spesielt oppmerksom på at det fort kan svi seg i bunnen av gryten.
0 Comments on "Proteinrik lys grunnsaus"