hvit saus

Denne lyse grunnsausen er base for mange andre lyse sauser, f.eks persillesaus, sennepssaus, lyse stuinger, ostesause, hvitvinssaus, dillsaus etc.  Skjermbilde 2015-09-11 kl. 09.45.59Skjermbilde 2015-09-11 kl. 09.52.12

 

 

LES MER OM PROTEINPULVERET – Protein Plus

 

INGREDIENSER

2 porsjoner:

  • 1/4 dl helmelk
  • 1 1/2 dl fløte
  • 10 g margarin
  • 10 g Protein Plus
  • 1 g salt
  • 6 g majsstivelse
  • 1 ss vann til jevning

10 porsjoner

  • 1 1/4 dl helmelk
  • 7 1/2 dl fløte
  • 50 g margarin
  • 50 g Protein Plus
  • 4 g salt
  • 40 g majsstivelse
  • 1/2 dl vann til jevning

FREMGANGSMÅTE

  1. Helmelk, fløte, margarin og salt blandes i en kjele og kokes opp under omrøring.
  2. Rør majsstivelsen og vann til en jevning.
  3. Tilsett jevningen til sausen og kok den igjennom.
  4. Ta en liten del av den ferdiglagde suppen over i en liten bolle og la den kjøle seg litt ned. Tilsett Protein Plus og rør godt ved hjelp av visp eller stavmikser. Når proteinpulveret har løst seg helt opp og ikke er synlig lenger, tar du den berikede delen av suppen tilbake i gryten under konstant omrøring. Vær spesielt oppmerksom på at det fort kan svi seg i bunnen av gryten.