Proteinberiking – Protein Plus
Et proteinpulver av myseprotein (Whey Protein Isolate (WPI) som kan brukes til proteinberiking av mat og drikke.
EPD: 4960530
Ideelt til bruk i f.eks:
Et proteinpulver av myseprotein (Whey Protein Isolate (WPI) som kan brukes til proteinberiking av mat og drikke.
EPD: 4960530
Ideelt til bruk i f.eks:
Protein Plus emulgerer raskt og tåler temperatur opp til kokepunktet. (Skal du lage retter med temperatur over 70 grader er det viktig at du følger «kokkens tips» nedenfor!)
Protein Plus kan brukes i for eksempel smoothier, desserter, havregrøt og supper.
Protein Plus er smaksnøytral og kan anvendes til søte og pikante retter og drikker uten at den vil avgi noe bismak på sluttproduktet
Protein Plus inneholder alle essensielle amminosyrer. Isolat. Mysen er prosessert for å redusere fett og laktoseinnholdet, slik at det blir mest mulig konsentrert innhold av protein.
Myseprotein (maks 1 % laktose)
Størrelse på kjøpsenhet: 1,2 kg
Energi: 1548 kJ/370 kcal, fett: 0,9 g, hvorav mettet fett: 0,3 g, karbohydrater: 2,5 g, hvorav sukkerarter: 0,9 g, kostfiber: 0 g, protein: 85,4 g, salt: 0 g.
1 ss (5 g) Protein Plus blandes i 1 dl væske eller ca 100 g mat. Det bør stå i ca. 5 minutter før bruk. 1 ss Protein Plus tilsvarer 4,3 g protein. Bør fordeles jevnt over dagens måltider og mellommåltider for best utnyttelse av proteinet.
Anvendes etter anbefaling og dosering fra lege eller ernæringsfysiolog og avhengig av pasientens alder, vekt og helsetilstand.
Proteinberiking er beregnet for kostbehandling av pasienter med økt proteinbehov. Skal brukes som et supplement til et normalt kosthold.
Siden Protein Plus er Whey Protein Isolat (WPI) er mysen prosessert slik at det blir redusert fett og laktose, slik at andelen protein blir mest mulig konsentrert. Protein Plus vil derfor være letter for personer som har problemer med å fordøye laktose (laktose intoleranse), men det er ikke egnet for personer med laktose allergi.
Protein Plus er kokestabil dersom du anvender følgende fremgangsmåte:
1. Ta en liten del av den ferdiglagde suppen eller sausen (ikke for varm, 70 grader) over i en liten kjele.
2. Du kan også blande pulveret i for eksempel melk/fløte eller lignende ingredienser du skal ha oppi ved et senere tidpunkt.
3. Tilsett den mengde proteinpulver du har valgt, og rør proteinet godt inn ved hjelp av visp eller stavmikser.
4. Når proteinpulveret har løst seg helt opp og ikke er synlig lenger, heller du den berikede væsken tilbake under konstant omrøring. Vær spesielt oppmerksom på at det fort kan svi seg i bunnen av kjelen.
5. Få temperaturen (under omrøring) opp til minst 70 grader eller helt opp til kokepunktet.
Protein Plus inneholder alle essensielle aminosyrer.
NÆRINGSINNHOLD | PR 100 g |
Asparginsyre | 11.4 g |
Treoni | 7,0 g |
Serin | 4,4 g |
Glutaminsyre/glutamat
|
17,5 g |
Glycin |
1,8 g
|
Alanin | 4,7 g |
Valin | 5,4 g |
Isoleucin | 6,8 g |
Leucin | 10,7 g |
Tyrosin | 3,0 g |
Fenylalanin | 3,0 g |
Histidin | 1,7 g |
Lysin | 10,4 g |
Arginin | 2,1 g |
Prolin | 5,9 g |
Cystein | 2,6 g |
Metionin | 2,3 g |
Tryptofan | 2,1 g |
Per 100 gram |
Vital ernæring Protein Plus |
Toro Melkepulver |
Energi |
1548 kJ/370 kcal |
2005 kJ/478 kcal |
Fett |
0,9 g |
22 g |
hvorav mettede fettsyrer |
0,3 g |
3,9 g |
Karbohydrater |
2,5 g |
28 g |
hvorav sukkerarter |
0,9 g |
25 g |
Protein |
85,4 g |
43 g |
Salt |
0 g |
0,6 g |
Holdbarhet: |
12 mnd |
12 mnd |
Bruksområdet er stort sett det samme. Begge anbefales og blande ut i kald/lunken væske. |
Det er de kontinuerlige små grepene som teller! Lag fristende enkle mellommåltider, frokost eller kvelds. (Man får som ofte tilstrekkelig med protein i hovedmåltidet).
Vi har samlet en rekke fakta om hvorfor protein er så viktig. Det finnes mange grunner til hvorfor kroppen må få tilført tilstrekkelig med protein og derav bør inngå som en sentral del av kostholdet. Protein er kroppens byggesten og helt nødvendig for alle mennesker. Les bla om:
For at kroppen skal kunne bruke protein til oppbygging må det være tilstrekkelige mengder av alle de essensielle aminosyrene i et produkt ((Kost- og ernæringsforbundet. (2018, 23.01). Proteinkvaliteten er ikke god nok. Hentet fra: https://www.kost.dk/fagblad/proteinkvaliteten-er-ikke-god-nok)). Mangler eller lav verdier, vil det slå uheldig ut i forhold til effekten av produktet, samtidig som nyrene også kan belastes unødvendig om proteintilskuddet ikke inneholder tilstrekkelige mengder aminosyrer som kroppen kan dra nytte av.
Et tilskudd med en lav proteinkvalitet inneholder en mindre andel av de aminosyrer som anvendes for proteinoppbygging og en større andelsom går til energiforbrenning. Ved et utilstrekkelig inntak av protein over tid, vil kroppsmassen bli mager, noe som igjen går ut over immunsystem, nervesystem, det endokrine system og bevegelsesapparatet. Kvaliteten på proteintilskudd er signifikant, men det er også viktig å se på proteininnholdet og aminosyresammensetningen i måltidet som helhet.
Aminosyrescore for vårt proteintilskudd, ligger på 119 %. Vi kan dermed si at dette proteintilskuddet har en høy proteinkvalitet og kan bidra til å redusere muskeltap, samt som det bidrar til å vedlikeholde og øke muskelmassen.