NÆRINGSVERDI PER porsjon (220 G)
Energi (kcal) Karbohydrater (g) Protein (g) Fett (g) Mettet fett (g) Fiber (g) Salt (g)
142* 14,7* 1,6 8,4 5,3 0,9 0,3

* Forutsetninger for næringsverdi:

▪ Energi: 72 kcal fra naturlige råvarer og 19 kcal fra beriking.

▪ Karbohydrater: 5,5 g karbohydrater fra naturlige råvarer og 4,8 g karbohydrater fra beriking.

INGREDIENSER

til en porsjon (ca. 220 g):

  • 30 g Løk
  • 10 g Hvetemel
  • 10 g Smør
  • 15 g Kyllingfond
  • 1 dl Vann
  • 6 g Energi Plus (karbohydratpulver)
  • Smak til med salt og pepper.

FREMGANGSMÅTE

  1. Finhakk løk. Stek den blank i smør på middels varme. Ha i mel (litt om gangen) og energi plus og rør godt. Bruk en visp for å unngå klumper. Rør om til det får en nøttebrun farge. Ha i kyllingfond og vann, gjerne litt om gangen, slik at man får ønsket konsistens. La det koke opp mellom hver gang og rør godt.