Oppskriften gir ca. 30 porsjoner av 1,5 dl. Ved bruk av kremfløte rekker oppskriften kun til ca 10 porsjoner.

Obs! Proteinrik yoghurtkrem inneholder QimiQ Whip som bidrar til å tredoble mengden. Velger du å bruke vanlig kremfløte istedenfor, bør du også kutte ut kremost, for å unngå at oppskriften inneholder altfor mye fett.

 

Fordeler med QimiQ Whip:

  • Binder væske og emulgerer med olje
  • Kan erstatte kremfløte, fett og egg delvis eller helt
  • Inneholder kun 19 % fett

 

 

Yoghurtkremen er tilpasset et energi- og næringstett kosthold.

Les mer om energi- og næringstett kosthold HER.

Dersom du ønsker å servere retten for vanlig nøkkelrådskost, er det bare å unngå å tilsette proteinpulver.

 

Energigivende næringsstoffer i energiprosent (E%):

Fett 36 E%      Karbohydrater 44 E%      Fiber 3 E%      Protein 17 E%

 

Næringsinnhold                  pr 100 gram                  pr 1,5 dl               

Energi:                              549 kJ  / 131 kcal         823 kJ / 197 kcal

Fett:                                            5,4 g                            8,1 g

Hvorav mettet fett:                   3,4 g                             5,1 g

Karbohydrat:                             14,7 g                          22 g

Hvorav sukkerarter:                 13,8 g                           20,7 g

Fiber:                                          1,7 g                             2,5 g

Protein:                                      5,5 g                            8,2 g

Salt:                                           0,08 g                          0,12   g

 

For mer informasjon om QimiQ Whip

For mer informasjon om proteintilskudd, Protein plus 

INGREDIENSER

  • 250 g QimiQ Whip
  • 750 g Jordbær (ferske eller frosne)
  • 2 dl Yoghurt naturell
  • 150 g Sukker
  • 100 g Kremost naturell
  • 60 g Protein Plus (proteinpulver)
  • Smak til med sitronsaft

FREMGANGSMÅTE

  1. Visp kjølt QimiQ Whip glatt (gjerne ved hjelp av stavmikser eller food prosessor).
  2. Tilsett yoghurt, kremost, sukker, sitronsaft, protein plus og halvparten av bærene. Visp til ønsket konsistens er oppnådd.
  3. Anrett i serveringsglass og dekorer med resten av bærene.