Luftig krem med smak

SPUMA Instant er et pulver som tilsettes flytende puré og væske for de som sliter med å tygge- og svelge. Mat og drikke forvandles raskt til en delikat og luftig kremstruktur.  Dette er molekylær gastronomi som anvendes i mat for de som virkelig fortjener å oppleve matglede! 

Tyggeproblem-symbol 

Gir delikat og luftig struktur i maten.

SPUMA Instant er et pulver som tilsettes flytende puré for å lage stabilt, amylaseresistent og luftig krem. Hell det hele oppi en ISI-flaske. Rist og la stå i ca. 10 minutter. Sprøyt ut kremen og anrett. Velbekomme!

skum med smak, Spuma instant. Et produkt som gir personer som sliter med å svelge, mulighet til å gi en smaksopplevelse av mat og drikke

Raskt & Enkelt

Raskt og enkelt å tilberede smakfull mat med kremtekstur.

Kan brukes til all mat og drikke

Kan anvendes for å lage alle måltider i kremtekstur: frokost, salater, grønnsaker, kjøtt, milkshake, kveldssnack.

Enkelt å berike maten

SPUMA Instant gjør det mulig å tilsette opp til 50% olje eller proteinberiking, uten at teksturen ødelegges.

Konsistensnivå

I følge IDDSi sitt rammeverk for konsistenser har Spuma instant en konsisten på 1-4 alt avhengig av hva man bruker av råvarer. Les mer om IDDSI

Spisetrening og matglede.

Ofte vil matretter basert på SPUMA Instant også kunne fungere under spisetrening, på veien tilbake til normalt kosthold.

PASSER FINT FOR

Den luftige kremen kan være til stor hjelp for dysfagipasienter med f.eks sår i munn/hals eller lammelser i svelgerefleksen. Det kan forekomme ved sykdommer som f.eks parkinson, alzheimer`s eller munn- og hals kreft.

NATURLIG LUKT OG SMAK

Bruk naturlige råvarer for å øke luktintensiteten, spesielt for eldre pasienter med redusert lukt- og smakssans.

INGREDIENSER

Maltodekstrin, Metylcellulose (E461), Xantangummi (E415).

Allergener

Gluten-, laktose- og allergenfri.

Kom i gang

Lekre og fristende oppskrifter SPUMA Instant:

I tillegg til Spuma Instant, som er et pulver, trenger du en Spuma/IsI flaske med gasspatroner. Det er en stålflaske som anvendes bl.a for å blåse opp kremfløte. Denne finnes i vel assorterte kjøkkenbutikker som Rafens / Jernia ol. 

Agurksalat

[powr-video-slider id=9956d2bb_1536061189613]

Egg- og dill

Oppskrift til ca. 3-4 porsjoner Næringsinnhold pr 100g:  Energi: 82,7 kcal Fett: 5,65 g Karbohydrat: 3,45 g Protein: 4,28 g Se fremgangsmåten også her:  [powr-video-slider id=f675d4f4_1536060438291]

Mango

Frisk og delikat

Rødbeter

Oppskrift til ca. 3-4 porsjoner Se fremgangsmåten også her:  [powr-video-slider id=f675d4f4_1536060438291]

Grønnsaker

Oppskrift til ca. 3-4 porsjoner Næringsinnhold pr 100g:  Energi: 96 kcal Fett: 6,99 g Karbohydrat: 7,2 g Protein: 1,17 g  

Müsli

Oppskrift til ca. 3-4 porsjoner Næringsinnhold pr 100g:  Energi: 158 kcal Fett: 8,5 g Karbohydrat: 16,8 g Protein: 3,24 g

Jordbær

Oppskrift til ca. 3-4 porsjoner Næringsinnhold pr 100g:  Energi: 137 kcal Fett: 4,15 g Karbohydrat: 23,6 g Protein: 7,35 g

Frokost

Oppskrift til ca. 3-4 porsjoner Dette måltidet er ideelt å servere som frokost til personer med dysfagi. Skummet er lett og luftig og derfor mer behagelig å spise. Ingrediensene kan man selv variere.