Ingredienser Kjøttpudding med egg
700 g ferdiglaget kjøttpudding
3 dl kjøttbuljong
40 g GELEAcold
200 g krydret eggerøre
0,5 dl helmelk
0,5 dl rapsolje
12 g GELEAcold
Ingredienser Erte-/gulrot-/knutekålterninger
250 g frosne erter/gulrøtter/knutekål
0,7 dl grønnsaksbuljong
10‒15 g GELEAcold
salt, sukker, muskat
Ingredienser Asparges
250 fersk asparges (stekt/kokt, helst hvit)
0,7 dl grønnsaksfond
0,2 dl smeltet smør
40 g GELEAcold
salt, sukker
Ingredienser Urtepotetmos
500 g kalde poteter
3 dl kald melk
2 dl smeltet smør
5 g friske urter
salt, muskat
Kjøttpudding med egg:
Mos kjøttpudding sammen med buljong i 5 minutter, tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Til fyllet moser du eggerøre sammen med melk og krydder i 5 minutter, tilsetter GELEAcold og blander forsiktig i 20 sekunder. Bruk to sprøyteposer til å fylle silikonformen merket «pudding» med eggefyll i midten og kjøttblanding rundt. Fordel alt jevnt utover med lokket og frys ned.
Erte-/gulrot-/knutekålterninger:
Mos hver grønnsak for seg sammen med buljong og krydder i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Dekk en form med folie og fordel blandingene utover cirka 1,5 cm tykt. Frys ned og skjær deretter i terninger.
Asparges:
Mos alle ingrediensene i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk en sprøytepose og fyll blandingen i silikonformen merket «asparges». Fordel blandingen jevnt utover med lokket og frys ned.
Urtepotetmos:
Mos alle ingrediensene i 5 minutter til en fin puré. Bruk en sprøytepose med stjerneåpning til å lage former på et stekebrett og frys ned.
Valgfri krepsesmørsaus:
Kok opp brun saus og rør inn krepsesmør.
Oppvarming/Anretning:
Fordel de frosne delene på en tallerken, dekk til og varm opp med damp ved 100 °C i 12–15 minutter. Tilsett en passende saus og server.
Kjøkkentips:
Jo finere puré, desto bedre resultat! Vi anbefaler en Robot-Coupe-blender og 5 minutter. Varm opp tildekket i mikrobølgeovn ved middels effekt (400 W) i maksimalt 5 minutter. Test oppvarmingen på forhånd!
Næringsinnhold for én porsjon (ca. 220 g)
Energi 1239 kJ/296 kcal
Fett 21,9 g
hvorav mettede fettsyrer 11,2 g
Karbohydrat 15,1 g
hvorav sukkerarter 4,8 g
Fiber 4,1 g
Protein 8,0 g
Salt 0,6 g
- Category: 123Puré cold, Meny