Ingredienser Kjøttpudding med egg

700 g ferdiglaget kjøttpudding

3 dl kjøttbuljong

40 g GELEAcold

200 g krydret eggerøre

0,5 dl helmelk

0,5 dl rapsolje

12 g GELEAcold

 

Ingredienser Erte-/gulrot-/knutekålterninger

250 g frosne erter/gulrøtter/knutekål

0,7 dl grønnsaksbuljong

10‒15 g GELEAcold

salt, sukker, muskat

 

Ingredienser Asparges

250 fersk asparges (stekt/kokt, helst hvit)

0,7 dl grønnsaksfond

0,2 dl smeltet smør

40 g GELEAcold

salt, sukker

 

Ingredienser Urtepotetmos

500 g kalde poteter

3 dl kald melk

2 dl smeltet smør

5 g friske urter

salt, muskat

 

Kjøttpudding med egg:

Mos kjøttpudding sammen med buljong i 5 minutter, tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Til fyllet moser du eggerøre sammen med melk og krydder i 5 minutter, tilsetter GELEAcold og blander forsiktig i 20 sekunder. Bruk to sprøyteposer til å fylle silikonformen merket «pudding» med eggefyll i midten og kjøttblanding rundt. Fordel alt jevnt utover med lokket og frys ned.

 

Erte-/gulrot-/knutekålterninger:

Mos hver grønnsak for seg sammen med buljong og krydder i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Dekk en form med folie og fordel blandingene utover cirka 1,5 cm tykt. Frys ned og skjær deretter i terninger.

 

Asparges:

Mos alle ingrediensene i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk en sprøytepose og fyll blandingen i silikonformen merket «asparges». Fordel blandingen jevnt utover med lokket og frys ned.

 

Urtepotetmos:

Mos alle ingrediensene i 5 minutter til en fin puré. Bruk en sprøytepose med stjerneåpning til å lage former på et stekebrett og frys ned.

 

Valgfri krepsesmørsaus:

Kok opp brun saus og rør inn krepsesmør.

 

Oppvarming/Anretning:

Fordel de frosne delene på en tallerken, dekk til og varm opp med damp ved 100 °C i 12–15 minutter. Tilsett en passende saus og server.

 

Kjøkkentips:

Jo finere puré, desto bedre resultat! Vi anbefaler en Robot-Coupe-blender og 5 minutter. Varm opp tildekket i mikrobølgeovn ved middels effekt (400 W) i maksimalt 5 minutter. Test oppvarmingen på forhånd!

 

Næringsinnhold for én porsjon (ca. 220 g)

Energi 1239 kJ/296 kcal

Fett 21,9 g

hvorav mettede fettsyrer 11,2 g

Karbohydrat 15,1 g

hvorav sukkerarter 4,8 g

Fiber 4,1 g

Protein 8,0 g

Salt 0,6 g


Last ned oppskriftshefte med 15 ulike purémenyer HER

    INGREDIENSER

    This recipe has no ingredients

    FREMGANGSMÅTE

    This recipe has no instructions