Ingredienser Kyllingterninger
700 g stekt kyllingkjøtt
2,5 dl grønnsaksbuljong
0,5 dl rapsolje
40 g GELEAcold
Ingredienser Erter/gulrøtter
250 g frosne erter/gulrøtter
1 dl grønnsaksbuljong
0,5 dl smeltet smør
10‒15 g GELEAcold
salt, sukker
Ingredienser Aspargestupper
250 g fersk asparges (kokt/stekt)
0,7 dl aspargesfond
0,2 dl smeltet smør
10‒15 g GELEAcold
salt, sukker
Ingredienser Basmatiris
500 g kokt basmatiris (kald)
3 dl kaldt vann
2 dl rapsolje
40 g GELEAcold
Ingredienser Kyllingsaus
5 dl lys kyllingsaus
Kyllingterninger:
Mos alle ingrediensene sammen, tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Dekk en form med bakepapir og fordel blandingen utover cirka 1,5 cm tykt. Frys ned og skjær deretter i terninger.
Erte-/gulrotterninger
Mos hver grønnsak for seg sammen med buljong og krydder i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Dekk en form med folie og fordel blandingene utover cirka 1,5 cm tykt. Frys ned og skjær deretter i terninger.
Asparges:
Mos asparges sammen med fond, smør og krydder i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk en sprøytepose og fyll blandingen i silikonformen merket «asparges». Sett på lokket og frys ned.
Basmatiris:
Mos ris sammen med vann og olje i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk en sprøytepose og fyll blandingen i silikonformen merket «erter». Fordel blandingen jevnt utover med lokket og frys ned.
Lys kyllingsaus:
Kok opp sausen og smak til etter behov.
Oppvarming/Anretning:
Fordel de frosne delene på en tallerken, dekk til og varm opp med damp ved 100 °C i 12–15 minutter. Tilsett sausen og server.
Kjøkkentips:
Jo finere puré, desto bedre resultat! Vi anbefaler en Robot-Coupe-blender og 5 minutter. Varm opp tildekket i mikrobølgeovn ved middels effekt (400 W) i maksimalt 5 minutter. Test oppvarmingen på forhånd!
Næringsinnhold for én porsjon (ca. 185 g)
Energi 1029 kJ/246 kcal
Fett 16,5 g
hvorav mettede fettsyrer 3,8 g
Karbohydrat 14,9 g
hvorav sukkerarter 1,9 g
Fiber 4,4 g
Protein 7,5 g
Salt 0,4 g
- Category: 123Puré cold, Meny