Ingredienser Torskefilet

700 g torskefilet

2 dl fiskefond/grønnsaksbuljong

1 dl fløte

40 g GELEAcold

 

Ingredienser Basmatiris

500 g basmatiris

3 dl kaldt vann

2 dl olje

40 g GELEAcold

salt, muskat

Ingredienser Gulrøtter

700 g frosne gulrøtter

3 dl grønnsaksbuljong

40 g GELEAcold

salt, sukker, muskat

 

Ingredienser Cherrytomater

1 kg tomatpuré

40 g GELEAcold

salt, pepper, sukker

 

Oppvarming/Anretning:

Fordel de frosne delene på en tallerken, dekk til og varm opp med damp ved 100 °C i 12–15 minutter. Tilsett en passende saus (f.eks. tomatsaus) og server.

 

Torskefilet:

Mos kokt eller stekt torskefilet sammen med fiskefond/grønnsaksbuljong, fløte og krydder i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk en sprøytepose til å fylle blandingen i silikonformen merket «fiskefilet». For et penere resultat kan du strø formen med litt malt sort pepper først. Fordel blandingen jevnt utover med lokket og frys ned.

 

Basmatiris:

Kok risen helt myk, skyll av med kaldt vann og mos sammen med vann, olje og krydder i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk en sprøytepose og fyll blandingen i silikonformen merket «erter». Fordel blandingen jevnt utover med lokket og frys ned. Tips: Dypfryst, kokt ris er lettere å jobbe med og gir en luftigere og mer kremete konsistens!

 

Gulrøtter:

Mos gulrøtter sammen med buljong og krydder i 5 minutter. Tilsett GELEAcold og bland sammen i 20 sekunder. Bruk en sprøytepose og fyll blandingen i silikonformen merket «babygulrøtter». Frys ned.

 

Cherrytomater:

Bland tomatpuré godt sammen med krydderet. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig sammen i 20 sekunder. Fyll en halvkuleform med blandingen og frys ned. Alternativ: Bruk en sprøytepose med rund åpning og lag små kuler på et stekebrett. Frys ned.

 

Kjøkkentips:

Jo finere puré, desto bedre resultat! Vi anbefaler en Robot-Coupe-blender og 5 minutter. Varm opp tildekket i mikrobølgeovn ved middels effekt (400 W) i maksimalt 5 minutter. Test oppvarmingen på forhånd!

 

Næringsinnhold for én porsjon (ca. 250 g)

Energi 1314 kJ/313 kcal

Fett 16,9 g

hvorav mettede fettsyrer 4,0 g

Karbohydrat 21,2 g

hvorav sukkerarter 8,4 g

Fiber 6,5 g

Protein 16,0 g

Salt 0,7 g


Last ned oppskriftshefte med 15 ulike purémenyer HER

    INGREDIENSER

    This recipe has no ingredients

    FREMGANGSMÅTE

    This recipe has no instructions