Døli pleie- og omsorgssenter i Nittedal ble 1.12.15 utnevnt til nasjonal vinner i konkurransen «Gylne måltidsøyeblikk». De har med andre ord Norges beste sykehjemsmat.

sykehjemsmat

I sommer ble alle landets sykehjem invitert til deltakelse i konkurransen «Gylne måltidsmuligheter», etter initiativ fra Landbruks- og matdepartementet ved statsråd Sylvi Listhaug. Totalt 147 sykehjem fordelt på alle landets fylker og 108 kommuner tok oppfordringen og i dag tirsdag 1. desember ble altså den nasjonale vinneren offentliggjort.

Det var Døli pleie- og omsorgssenter som gikk av med seieren, etter først å ha blitt utnevnt til fylkesvinner for Akershus.

Premien ble utdelt av statsråden selv, og består, foruten heder og ære, av en solid julefest for vinneren. I juryens begrunnelse heter det:

«Vi mener at middagsrettene ser svært fargerik og innbydende ut, maten er delikat for både gane og øye. Menyen var en blanding av ulike tradisjonelle norske retter, tilpasset beboernes vaner.
Både kjøtt og fisk er godt representert på ukemenyen, og friske grønnsaker med irrgrønn persille eller sitronbåter liver opp. Det er tydelig at sykehjemmet serverer mat i tråd på kostholdsrådene fra Helsedirektoratet.»

Vital Ernæring gratulerer!!

 

Les mer i Sykepleien