Fortykningsmiddel,

Attylet Plus

EPD 4174991

Fortykning av mat og drikke, varm og kald

Fortykningsmiddel som anvendes for å oppnå ønsket konsistens på mat og drikke. Vil kunne redusere risikoen for aspirasjon/feilsvelging for de som har problemer med å svelge. 

Lett å bruke

Fortykningsmiddelet emulgerer raskt og gir en slett, glassklar og fin konsistens.

Kan tilsettes all mat og drikke

Attylet Plus kan lett tilsettes alle typer varm og kald mat- og drikkevarer uten at smaken endres.

Minsker risiko for aspirasjon/feilsvelging

På grunn av sin amylaseresistente egenskap sikres en ensartet viskositet (seighet) under hele svelgeprosessen.

Høyt kostfiberinnhold

Inneholder 28 g kostfiber pr. 100 g. Kostfiber kan være gunstig for fordøyelsen.

dysfagi ikon orange vitalernaering sooftmeals moset mat

Fortykning av flytende væske øker sannsynligheten for tryggere svelging for dysfagipasienter

Anvendelse – Slik bruker du fortykningsmiddelet:

OPPNÅ ØNSKET KONSISTENS MED FORTYKNINGSMIDDEL

I følge IDDSi sitt rammeverk for konsistenser har Attylet Plus en konsisten på 1-4 alt avhengig av hva man bruker av råvarer. Les mer om IDDSI sitt rammeverk HER.

 

DOSERINGSTABELL

Denne tabellen viser hvor mye fortykningsmiddel, Attylet Plus, som skal tilsettes for å oppnå ulike konsistens i IDDSI. Bland heller i for mye Attylet Plus, for deretter å justere konsistensen med mer væske, enn å tilsette Attylet Plus i flere omganger.

IDDSI nivå  0- Tynn 1- Minimalt tykk 2- Litt tykk 3- Moderat tykk 4- Ekstremt tykk
Vann 0 måleskjeer*

pr 100 ml

0,5 måleskje*

pr 100 ml

1 måleskje*

pr 100 ml

1,5 måleskje*

pr 100 ml

2 måleskjeer*

pr 100 ml

Appelsinjuice 0 måleskjeer*

pr 100 ml

0,5 måleskje*

pr 100 ml

1 måleskje*

pr 100 ml

1,5 måleskje*

pr 100 ml

2 måleskjeer*

pr 100 ml

Yoghurt (naturell) 0 måleskje*

pr 100 ml

2 måleskjeer*

pr 100 ml

*Måleskje på 5 ml medfølger boksen med Attylet Plus og tilsvarer 2 g fortykning

Ingredienser:

Maltodekstrin, fortykningsmiddel xantangummi, søtstoff erythritol.

Holdbarhet:

14 måneder.

Oppbevaring:

Kjølig (maks. 30˚C ) og tørt (maks. 70% luftfuktighet).

Næringsverdi pr. 100 g:

Energi: 1199 kJ / 286 Kcal,

Fett: 0 g,

Karbohydrat: 58 g,

herav sukkerarter: 0 g,

Kostfiber: 28 g,

Protein: 0-1 g,

Salt: 3 g

Forfriskende smoothie

Få denne oppskriften og mange flere, i vår kokebok med Attylet Plus.

AMYLASERESISTENTE EGENSKAPER

 

Attylet Plus har amylaseresistente egenskaper som gjør at den fortykkede væsken opprettholder sin konsistens i munnen da den ikke nedbrytes av spyttet.

Vanlige fortykningsmiddel som er basert på stivelse, påvirkes av enzymet amylase, som finnes i spytt i munnhulen. Det kan føre til at konsistensen på maten fortynnes i munnen og får en viskositet som gjør det vanskelig for pasienten å svelge.

Bruk av mat med modifisert konsistens og drikke med amylaseresistente egenskaper kan derfor gjøre det tryggere å svelge for pasienter med dysfagi.