Pressemelding pr 13.02.19: Gir matglede for småspiste

Hjemmeboende eldre og syke trenger måltider som både behandler og forebygger underernæring. Nå kan gründerbedriften Vital Ernæring på Høvik levere hjem på dør måltidsløsninger  som er lette både å svelge og tygge, og som stimulerer appetitten.

Vital Ernæring er allerede en stor leverandør av måltidsløsninger til sykehus og sykehjem. Nå kan også hjemmeboende eldre og syke få glede av produktene

 Alle hjemmeboende som bor i Oslo og Akershusområde,  med et par tastetrykk kan bestille matvarer tilpasset bl.a.dem som er plaget av spise- og tyggevansker (dysfagi). Se om de kan levere til ditt område ved å legge inn ditt postnummer nederst på denne siden.

 • Det er et ønske både fra kommunene og de eldre selv at de skal kunne bo hjemme så lenge som mulig. Samtidig vet vi at rundt 10-15 prosent av de hjemmeboende sliter med spising og står i fare for å bli underernærte. Våre produkter kan hjelpe, sier daglig leder Heidi Brunner i Vital Ernæring.

Far og datter

hjem på dørGründerbedriften Vital Ernæring består av far og datter, der far, Willi Josef Brunner, er utdannet kokk fra Østerrike og har lang internasjonal erfaring. De siste fem årene har de jobbet med produkter som er tilpasset dem som av ulike årsaker sliter med å få i seg tilstrekkelig med mat. Det har resultert i at Vital Ernæring har tatt til seg agenturer på ulike matprodukter som er enkle å tilberede, samtidig som de er smakfulle, naturlige og næringstette.

 • I dag leverer vi til store sykehus som Rikshospitalet, Ullevål, Stavanger Universitetssykehus og Tromsø Universitetssykehus, i tillegg til svært mange sykehjem. Tilbakemeldingene er at pasientene spiser mer fordi maten smaker godt, ser appetittvekkende ut og konsistensen er riktig, forteller Heidi Brunner.

Vital Ernæring er den eneste bedriften som kan levere dette konseptet i Norge. De ulike rettene er utarbeidet av Willi Josef Brunner i samarbeid med en klinisk ernæringsfysiolog.

 • Enn så lenge har vi ikke kunnet levere til privatpersoner, men det blir det heldigvis en endring på nå, smiler Brunner.

Viktig samarbeid

Rett Hjem er en nettbutikk for dagligvarer. Ett av deres satsingsområder er nettopp hjemmeboende eldre som sliter med å få fraktet dagligvarene hjem.

 • Et samarbeid med Vital Ernæring er en vinn-vinn-situasjon for oss. Vi vil gjerne ha et bredt sortiment for de eldre, og vi vet at Vital Ernærings ulike produkter både er etterspurte og nødvendige for dem det gjelder, sier daglig leder i Retthjem.

Heidi Brunner legger til at alle produktene bidrar til å forebygge og behandle underernæring.

 • Nylig viste f.eks. NRK Østlandssendingen til at 50 prosent av hjemmeboende demente er underernærte. Dette er derfor et stort problem, sier hun.

Rett Hjem kan levere Sooft Meals engangsporsjoner. Sooft Meals er delikat næringstett moset mat i fast form. Totalt syv ulike middagsretter, to med fisk og fem med kjøtt.

 • Vi vet at de som sliter med å få i seg tilstrekkelig med næring, optimalt trenger seks næringstette måltider i løpet av en dag. For å få til dette er det viktig med variasjon i kosten og å anvende smakfulle produkter som er enkle å tilberede, sier Heidi Brunner.

For mer informasjon:

Heidi Brunner: 924 02 487

Vital Ernæring_Logo for webFakta om Vital Ernæring:

 • Gründerbedrift opprettet i 2003 av Willi Josef Brunner (far) og Heidi Brunner (datter).
 • Holder til på Lilleaker i Oslo
 • Willi Josef Brunner er utdannet kokk fra Østerrike og har mer enn 50 års internasjonal erfaring.
 • Målsettingen er å bidra til forebygging og behandling av underernæring ved å tilby måltidsløsninger for sykehus, sykehjem og hjemmeboende.
 • Spesialisert seg på god, naturlig og næringstett mat.
 • Tilbyr mat spesielt tilpasset de med tygge- og svelgevansker. I sortimentet er det syv ulike middagsretter, fem protein- og næringstette supper, mellommåltid som brødskiver, eplekake og kjeks, proteinpulver i porsjonspakker og fortykningspulver til bruk i mat og drikke.
 • Produktene er bl.a. anbefalt av Kreftforeningen, Landsforeningen for Slagrammede og Parkinsonforeningen.

Fakta om Rett Hjem

:

 • Rett Hjem er Norges største dagligvarebutikk på nett, og ble etablert 1997. De har spesialisert seg på plukking og utkjøring av dagligvarer fra vårt eget logistikksenter til private kunder, firmaer og til offentlig virksomhet.