pic

PUREBRØD

Et konsistenspulver for å lage hjemmelaget purébrød

EPD: 5400890

 

pic

Pulver beregnet for tilberedning av hjemmelaget purébrød. Ved å tilsette dette pulveret vil man oppnå skjærbar konsistens på purébrød. 

Høyt proteininnhold

Autentisk smak av brød

Skjærbart

Spann på 1,6 kg

Et spann tilsvarer ca. 8 brød (ca. 160 skiver)  

Leveres av ASKO og alle leverandører tilknyttet Servicegrossistene

 

Ingredienser: Gluten, maltodextrin, myseprotein, oljepulver, agaragar, xantangummi

TILBEREDNING

Det er enkelt å lage. For smakens skyld, anbefaler vi å bruke grovere brød, ikke lyst brød. Dersom man skjærer brødet opp i skiver, kan man fryse ned brødet. Ved frysing vil det være noe væskeslipp.

NB! Ved slutten av steketiden, sett et termometer i midten av brødet. Kjernen av brødet må være over 85°C i 5 minutter før brødet er ferdig. Først når kjernetemperaturen er under 30 grader vil man oppleve at brødet «setter» seg.

pic

Frokost og kveldsmat er viktige komponenter i matomsorgen. Brødmåltidet utgjør ofte flere av døgnets måltider. Dessverre er brødskiver vanskelig eller umulig å spise for personer med tygg- og svelgevansker.

Med Purébrød som er et pulver, kan man lage autentisk, tekstuksturert brød som kommer veldig nær originalen i utseende og smak.

På grunn av den myke, gelelignende strukturen, kan du smøre på smør og annet smørbart pålegg. Det som er viktig er at sluttproduktet kan svelges og konsumeres uten å tygge.

Det ferdige purébrødet har et proteininnhold som er opptil 30% høyere enn vanlige brød.

NÆRINGSVERDI PR 100 G

Næringsverdi pr 100 gram

Purébrød

Pulvermiks

Pulvermiks + usøtet loff*

Pulvermiks + fruktbrød*

Pulvermiks + grovbrød*

Energi (kJ/kcal)

1927/460

550/131

580/138

567/135

Karbohydrater

28,8

18,3

17,5

17

– hvorav sukkerarter

3,2

0,5

0,5

0,5

Fett

17,6

3,2

3,2

3,2

– hvorav mettet fett

14,9

2,5

2,5

2,5

Protein (g)

47,4

10,5

9,9

9,9

Fiber

1,3

1

0,6

1

pic

Det finnes også Sooft Meals ferdige brødskiver for de som har tygg- og svelgevansker.

Brødskivene kommer ferdig skåret i en pose. Alt av smørbart pålegg kan anvendes og vil gi en fin variasjon til grøt, yoghurt, supper, ol. Brødskiver kan bestilles gjennom grossist og kommer som løsvekt.

pic

123Puré er et alternativ til dem som ønsker å produsere purémat selv og som ønsker å gi pasienten det aller beste. Det er letter å lage en man tror! Vi har oppskriftene og verktøyene for å få det til.

 Velbekomme!

Dysfagi – dette bør du vite om tygge- og svelgevansker

Alt du trenger å vite om dysfagiDysfagi er vansker med spising og/eller svelging. Personer med denne utfordringen kan ha vansker med å svelge mat, drikke eller spytt. Dysfagi kan oppstå i en eller flere faser av spise- og svelgeprosessen. Svelgevansker kan ramme mennesker i alle aldersgrupper.

Flere oppskrifter på Fristende hjemmelaget puré: