pic

123pure_LOGO farge

Spørsmål & Svar 

Det er enkelt å produsere 123puré, men det kan fort bli mange små detaljer. Vi har svart på de vanligste spørsmålene her. Ta kontakt med oss dersom du lurer på noe som du ikke får svar på.

Tlf 92402487 eller firmapost@vitalernaering.no

Hvorfor bør ferdig puré være frossen ved regenerering? (forutsatt at Gelea Cold er brukt)

Svar:

Når pureén er frossen kan den enkelt flyttes fra f.eks en bakk til en tallerken. Dersom puré er tint, vil konsistensen være så myk at den ikke er mulig å flytte på.

Hva er forskjellen på Agar Agar og Gelea Cold ?

Svar:

Med AgarAgar får man en mer geleaktig konsistens. AgarAgar er mindre varmestabil og smelter på 65°C. AgarAgar er ikke frysestabil.

Gelea Cold eller Hot blir mykere i konsistensen, opplevelsen er ikke så geleaktig. Gelea Cold er frysestabil.

Smeltepunktet for Gelea hot er maks 75 °C, for Gelea cold er smeltepunktet uendelig men vi anbefaler 100°C med 50 % steam.

Hvorfor fungerer ikke Thermomix til å lage 123puré?

Svar:

Thermomix lager nydelig slett puré, men av en eller annen grunn vil ikke geleringspulveret (Gelea Hot og Gelea Cold) fungere når vi tilsetter det i maskinen. Vi antar det er innstillingen på selve knivbladet, men er usikre.

Kan jeg bruke en vanlig stavmikser ?

Svar:

Vi har ikke svaret, men vil anta at så lenge stavmikseren er kraftig skal det kunne gå. Prøv deg frem.

Jeg er privatperson og ønsker å lage 123puré. Er det mulig?

Svar:

Ja, det er mulig så lenge du har en kraftig stavmikser.

Hvordan får jeg kjøpt 123puré?

Svar:

Produktene til 123puré kjøpes foreløpig kun fra oss. Vi tar i mot bestilling og leverer ut direkte – Bestilling gjøres HER

Kan pure (hvor Gelea Cold er brukt) regenereres fra frossen tilstand?

Svar:

Det er enklere å varme opp puréen fra frossen tilstand. Logistikken blir mer effektiv. Vår erfaring at det også går fint å varme opp fra tint tilstand, men puréen blir helt myk, dvs den blir vanskelig å flytte på. Når Pureén (med Gelea Cold) varmes opp fra tint tilstand holder den fortsatt formen.

Hvorfor anbefaler vi frossne grønnsaker rett i maskin ?

Svar:

Bedre næringsverdier og farge på puréen når frosne grønnsaker anvendes. Det går også helt fint å bruke tinte, kokte og stekte grønnsaker. Vi anbefaler ikke grønnsaker i lake (i boks), disse har som oftest for mye væske i seg.

Hvorfor anbefaler vi ikke å bruke frossen fisk til 123puré ?

Svar:

Hovedgrunnen til dette er at frossen fisk har mye mer væske enn fersk fisk. Bruk gjerne frossen fisk, men da må man prøve seg frem. Se om det kan hjelpe å redusere væskeandelen noe.

Er det mye fremmede ingredienser i Gelea Cold. Hva er det for noe?

Svar:

Gelea Cold inneholder hovedsakelig ulike fortykningsmidler som anvendes i næringsmiddelindustrien. Se her for nærmere forklaring av ingrediensene.