Erfaringsutveksling og tips

Lær smarte tips fra andre! Del dine tips og erfaringer med andre, du også! Bli med på diskusjonsforumet. Her kan dere stille spørsmål etc til hverandre. Vårt mål med denne siden er at den skal bli aktivt brukt som et sted hvor kjøkken imellom kunne dele erfaringer med hverandre.

GELEA COLD

Delikat purémat på Haraldsplass Diakonale sykehus

Da er Haraldsplass i Bergen også i gang med å servere delikat purémat til de som sliter med å tygge- og svelgevansker. Haraldsplass har som målsetning å hver dag gi best mulig behandling og pleie til pasientene gjennom kompetanse og hjertevarme. Måltidet er en vel så viktig brikke i det hele. Vi gratulerer med flott resultat og god hjertevarme!

Kontaktperson:

Kent Eivind Vorland

Kjøkkensjef
Haraldsplass Diakonale Sykehus

Mobil 407 29 990

GELEA COLD

Ser ut som gourmetmat!

Trenger ikke å bruke så mange ord her. Bildene sier mer enn ord. Vi kan informere om at Vålerengahjemmet bruker 10 % mer væske i oppskriften enn våre standard oppskrifter. Det ser ut som det fungerer utmerket og bør testes ut. Husk å justere oppskriften også i forhold til økt mengde protein, fett og karbohydrat.

Kirkens Bymisjon, Vålerengahjemmet bo- og kultursenter

MER INFORMASJON 

GELEA COLD

Gå høsten i møte med nydelig purèmat.

Surnadal sjukeheim disker opp lekre retter til høstmørket. Fårikål og kjøttsuppe er noen av middagene som står på menyen. De flotte fargene og formene gjør det både appetittvekkende og delikat. Bon appetit!

GELEA COLD

Moset mat trenger ikke være en grå lapskaus.

Surnadal sjukeheim ved kjøkkensjef Albert Brouwer. I en avisartikkel i Tidens Krav står det følgende: “Jeg ser på beboere som “kunder” akkurat slik en kokk på en restaurant gjør. Det tar litt mer tid og det koster derfor noen kroner ekstra at maten moses. – Men det er det så absolutt verdt. Reaksjonene har vært så positive, så dette skal vi fortsette med.

Bildene til venstre viser følgende retter:

  • Fiskekaker med løk, gulrot, brokkoli, potet og bacon
  • Svinestek med brun saus, gulrot, brokkoli, blomkål, rødkål og potet
  • Laks med rømme, gulrot, brokkoli og potet
  • Grøvpølse med tomat/urtesaus, brokkoli, gulrot, potet

LES HELE ARTIKKELEN

GELEA COLD

Krydder på Fisken & sprøyter ut potetstappen

Birkenes sentralkjøkken: Vi brukte litt dill på fisken for å få frem litt farge. Det går jo an å bruke litt persille eller gressløk til potetstappen også. Planen er å produsere pureer 2 ganger i uka i forbindelse med pakking av porsjonsmiddager, men hvordan det til slutt blir gjenstår jo å se. Oppskriftene var stort sett fine, noen ting må justeres litt. Eksempelsvis litt mindre vann i den med pølser etc, frem til konsistensen blir optimal.

Kenneth Johannessen

Kjøkkensjef

MER INFORMASJON 

GELEA COLD

For fastere puré som kan formes uten silikonformer

Moss Storkjøkken har mindre væske i pureén, slik at de kunne forme purén med skje, “karbonadepresse” (?) ol. De har følgende blandingsforholdet:

Kjøtt: råvare kjøtt 420 gram / væske 180 g (dvs 16 % væske)

Grønnskaker: råvare grønnsaker 845 g / væske 235 g (dvs 21,76 g)

MER INFORMASJON