Puré – enkelt å lage
Delikat og funksjonelt.
Delikat og funksjonelt.
Demoen er helt gratis og den er tilgjengelig hele tiden, når det passer deg. Vi forteller kort om hva dysfagi er og hva det innebærer før vi går over til å fortelle om hvordan man lager 123puré. Vi viser også bilder fra andre kunder som produserer 123puré. Her er det mye inspirasjon og motivasjon!
Kjøtt/fjærfe/fisk må være kokt eller stekt. Anvend rå eller fryste grønnsaker. Andelen råvare og væske avhenger av om det er Gelea Cold eller Gelea Hot som skal anvendes.
Gelea Hot:
Gelea Cold:
Blend med en kraftig blender. Vi anbefaler Robot Coupe for optimalt resultat.
Tilsett 4 % fortykningsmiddel.
For å sikre optimalt næringsinnhold tilsettes beriking, Protein Plus og Energi Plus. Blend på full speed i 1 minutt. Skal puréen ikke fryses, må puréen kokes opp før den tilsettes silikonformene.
Fyll puréen i engangs sprøyteposer og fyll hvert rom i silikonformene. Legg lokket over og trykk/stryk forsiktig over.
Sett på kjøl eller fryser avhengig om du anvender Gelea Cold (frys) eller Gelea Hot (kjøl). For frys må kjernetemperaturen være minimum -10 grader for at geleringsprosessen skal aktiveres.
Oppvarming i damp ovn gir det beste resultatet (RATIONAL el.) 100 grader, 30% damp i ca 15-25 min.
Oppvarming i mikrobølgeovn er også mulig. Bruk da medium watt styrke (400 watt) for 5 minutter (dette må testes da alle mikrobølgeovner er foreskjellige).
I vanlig ovn bruk 120 grader i ca 40 minutter.
Det er viktig at maten er tildekket gjennom hele oppvarmingen.
Ulike oppskrifter avhengig av om man skal produsere opp puré for frys eller for kjøl.
Det Vi har samlet masse nyttig informasjon for deg som ønsker å vite mer om dysfagi :
Sorry, no results were found, search again?