Ingredienser Ertefyll
750 g frosne erter
2,5 dl grønnsaksbuljong
40 g GELEAcold
salt, sukker
Ingredienser Gulrotfyll
750 g frosne gulrøtter
2,5 dl grønnsaksbuljong
40 g GELEAcold
salt, sukker
Ingredienser Knutekålfyll
750 frossen knutekål
2,5 dl grønnsaksbuljong
1,5 dl kremfløte
salt, sukker, muskat
Ingredienser Søtpotetpuré
750 g søtpoteter (kalde)
2 dl grønnsaksbuljong
0,5 dl smeltet smør
salt, sukker, muskat
Ingredienser Saus med karri og ingefær
5 dl bechamelsaus
karripulver, ingefærpulver
Grønnsaksburger:
Mos de forskjellige grønnsakene hver for seg sammen med grønnsaksbuljong og krydder i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk sprøytepose med stor åpning til å fylle muffinsformer med ett og ett lag av hver grønnsaksblanding. Frys ned.
Søtpotetpuré:
Mos søtpoteter sammen med melk, smør og krydder i 5 minutter til en fin puré. Bruk sprøytepose med stjernetupp og lag dekorative former på et bakebrett. Frys ned.
Saus med karri og ingefær:
Kok opp bechamelsaus og smak til med karri- og ingefærpulver.
Oppvarming/Anretning:
Fordel de frosne delene på en tallerken, dekk til og varm opp med damp ved 100 °C i 12–15 minutter. Tilsett sausen og server.
Kjøkkentips:
Jo finere puré, desto bedre resultat! Vi anbefaler en Robot-Coupe-blender og 5 minutter. Varm opp tildekket i mikrobølgeovn ved middels effekt (400 W) i maksimalt 5 minutter. Test oppvarmingen på forhånd!
Næringsinnhold for én porsjon (ca. 170 g)
Energi 763 kJ/182 kcal
Fett 9,1 g
hvorav mettede fettsyrer 5,1 g
Karbohydrat 18,8 g
hvorav sukkerarter 5,1 g
Fiber 4,1 g
Protein 4,2 g
Salt 0,3 g
- Category: 123Puré cold, Meny