Vi har beriket panna Cotta. Dette er en klassisk italiensk dessert som både ser fresh ut og smaker veldig godt. Det beste av alt, den er veldig enkel å lage!

Den er veldig økonomisk og krever lite ressurser å lage opp. Det tar kun ca 10 minutter å lage. Sett gjerne desserten på frys, så kan du ta den opp når du har hektiske perioder. Varier med ulike smaker i selve panna cotta røren eller pynt med ulike bær.

Vi har tilpasset panna cottaén som et energi- og næringstett måltid jmf energifordelingen for et energi- og næringstett kosthold.  Jmf Helsedirektoratets anbefalinger er dette kostholdet beregnet på personer som ikke greier å dekke sitt behov for energi og næringsstoffer med nøkkelrådskost.

Energi- og næringstett kost består av matvarer og retter med høyere fett- og proteininnhold. Porsjonsstørrelsen blir mindre enn nøkkelrådskosten. Denne kostformen skal vurderes for alle som er i risikogruppen for å utvikle underernæring eller som har en underernæringstilstand. På de fleste sykehus, sykehjem og behandlingsinstitusjoner vil denne kosten være velegnet for hoveddelen av pasientene. Dette fordi mange har en sykdomstilstand som påvirker appetitten og muligheten for å spise vanlige porsjonstørrelser. Målet med denne kostformen er å forebygge og behandle underernæring og komplikasjoner knyttet til det. Les mer om Energi- og næringstett kost HER

 

Ingredienser for ca 2320 g

Antall porsjoner: 14 porsjoner

Anbefalt mengde pr porsjon:( jf. helsedirektoratets anbefalinger for energi og næringstett kosthold) 170 gram

Næringsinnhold pr 100 grampr porsjon164 g ENergigivende næringsstoffer
Energi598 kJ / 142 Kcal1016 kJ / 242 Kcal
Fett7,5 g12,7 g 47 E%
 – hvorav mettet fett4,9 g8,3 g
Karbohydrater13,4 g22,8 g 35 E%
 – hvorav sukkerarter10,5 g17,8 g
Protein6 g10,2 g 17 E%
Fiber1,1 g1,9 g 2 E%
Salt 0,1 g0,1 g

For mer informasjon om QimiQ

INGREDIENSER

  • 1000 gram QimiQ Classic, (romtemperert)
  • 5 dl Melk
  • 200 gram sukker
  • 2 stk Vaniljestang
  • 80 gram Protein Plus

FREMGANGSMÅTE

  1. Visp QimiQ Classic glatt.
  2. Tilsett melk, sukker og frøene fra ½ vaniljestang og bland godt sammen.
  3. Hell blandingen i serveringsskåler og sett
  4. 500 g fersk frukt, bær (til pynt) eller puré på kjøl i minimum 4 timer.