Beriket mousse til sprøyteposer er en superenkel oppskrift som passer perfekt for et kjøkken som lager desserter for postkjøkken el.

Moussen lages raskt og smakene kan varieres.  Det er kun kokkens kreativitet som begrenser smaken. Når moussen er ferdig helles den over på sprøyteposer. Sprøyteposene kan gjerne legges på frys, slik at de kan anvendes ved behov.

Etter tining kan man sprøyte ut dessert i skåler og gjerne pynte med bær, mintblader, kjeks el.

Et forfriskende og delikat måltid som vi håper vil trigge appetitten !  

Vi har tilpasset moussen som et energi- og næringstett måltid jmf energifordelingen for et energi- og næringstett kosthold.  Jmf Helsedirektoratets anbefalinger er dette kostholdet beregnet på personer som ikke greier å dekke sitt behov for energi og næringsstoffer med nøkkelrådskost.

Energi- og næringstett kost består av matvarer og retter med høyere fett- og proteininnhold. Porsjonsstørrelsen blir mindre enn nøkkelrådskosten. Denne kostformen skal vurderes for alle som er i risikogruppen for å utvikle underernæring eller som har en underernæringstilstand. På de fleste sykehus, sykehjem og behandlingsinstitusjoner vil denne kosten være velegnet for hoveddelen av pasientene. Dette fordi mange har en sykdomstilstand som påvirker appetitten og muligheten for å spise vanlige porsjonstørrelser. Målet med denne kostformen er å forebygge og behandle underernæring og komplikasjoner knyttet til det. Les mer om Energi- og næringstett kost HER

 

Næringsinnhold pr 100 grampr porsjon 80 gEnergigivende næringsstoffer
Energi986 kJ / 237 Kcal1233 kJ / 296 Kcal
Fett15,2 g19 g 51 E%
 – hvorav mettet fett9,6 g8,7 g
Karbohydrater23 g28,9 g 32 E%
 – hvorav sukkerarter18,3 g22,9 g
Protein3,4 g4,3 g 15 E%
Fiber2 g2,5 g 2 E%
Salt 0,1 g

 

For mer informasjon om QimiQ

INGREDIENSER

  • 250 gram QimiQ Whip
  • 250 gram QimiQ Sauce Base
  • 100 gram kremost
  • 200 gram Aroma - frukt, sjokolade etc
  • 90 gram Sukker
  • 85 gram Protein Plus

FREMGANGSMÅTE

  1. Visp QimiQ Whip, Sauce Base og kremost sammen.
  2. Tilsett sukker og miks
  3. Bland inn aroma, frukt eller sjokolade og Protein Plus
  4. Fyll inn i vakumposer og forsegl.