Erfaringsutveksling og tips

Lær smarte tips fra andre! Del dine tips og erfaringer med andre, du også! Bli med på diskusjonsforumet. Her kan dere stille spørsmål etc til hverandre. Vårt mål med denne siden er at den skal bli aktivt brukt som et sted hvor kjøkken imellom kunne dele erfaringer med hverandre.

GELEA COLD

Krydder på Fisken & sprøyter ut potetstappen

Birkenes sentralkjøkken: Vi brukte litt dill på fisken for å få frem litt farge. Det går jo an å bruke litt persille eller gressløk til potetstappen også. Planen er å produsere pureer 2 ganger i uka i forbindelse med pakking av porsjonsmiddager, men hvordan det til slutt blir gjenstår jo å se. Oppskriftene var stort sett fine, noen ting må justeres litt. Eksempelsvis litt mindre vann i den med pølser etc, frem til konsistensen blir optimal.

Kenneth Johannessen

Kjøkkensjef

MER INFORMASJON 

GELEA COLD

For fastere puré som kan formes uten silikonformer

Moss Storkjøkken har mindre væske i pureén, slik at de kunne forme purén med skje, «karbonadepresse» (?) ol. De har følgende blandingsforholdet:

Kjøtt: råvare kjøtt 420 gram / væske 180 g (dvs 16 % væske)

Grønnskaker: råvare grønnsaker 845 g / væske 235 g (dvs 21,76 g)

MER INFORMASJON 

PROTEIN PLUS

Lager iskrempinner av smoothie

Kjøkkenservice Nesoddtunet bo- og servicesenter lager iskrempinner av smoothien. Dvs de heller smoothie i små begere av 2,5 cl, setter en rørepinne av tre oppi og setter til frys. De er små så de eldre kan suge på de. Ispinnene er blitt en forfriskende populær snack for alle postene. Særlig populær blant de som ikke er så begeistret for smoothie. Med QimiQ fløtebase blir alle smoothiene frysestabile. 3 porsjoner smoothie blanding rekker til ca 140 stk! Se oppskrifter HER.  

Kontakt gjerne kjøkkensjef Rune Langvad, tlf:66 96 43 00 Rune.Langvad@nesodden.kommune.no

GELEA COLD

Delikat fårikål for personer med tygge og svelgevansker

Storkjøkkenet Moss kommune har laget den mest delikate og imponerende fårikålen vi har sett! De har laget fårikål på helt tradisjonelt vis, for så å skille ut kjøttet og fårikålen og bearbeidet dette hver for seg. Ved å bruke tradisjonell fårikåloppskrift blir smaken helt autentisk. Dette var kreativt og lekkert!! Vi gratulerer og håper dette vil inspirere andre.

For å forme lammekjøttet i firkanter har de brukt mindre væske i blandingsforholdet. For blandingsforhold SE HER.  Puréen av lam har de hatt i lange former og satt på frys i ca 30 minutter slik at de kan skjære ut firkanter. For å forme kålen, har de anvendt silikonformen «kjøtt i skiver».

Kontakt gjerne kjøkkensjef Morten Tveit, tlf: 99368865  morten.tveit@moss.kommune.no

GELEA HOT

Vakumpakker ferdig puré, gir holdbarhet på ca 2 mnd

Kjøkkenservice i Kristiansand anvender Gelea Hot. De vakumpakker de ferdige medaljongene og får en holdbarhet på opp til ca 2 mnd.  Ønsker du mer informasjon ta kontakt med driftsleder Ove Dahl ove.dahl@kristiansand.kommune.no

GELEA HOT

Send oss dine tips

Mulighetene er uendelige. Alle vil dra nytte av erfaringsutveksling. Send oss dine tips så vi kan formidle dem videre. Send til: firmapost@vitalernaering.no

Bli med på vårt diskusjonsforum!

Har du funnet ut noe lurt med produksjon av 123puré er det super tom du vil dele det med andre. Eller har du spørsmål eller utfordringer, del det med andre som kanskje kan komme med innspill slik at problemet blir løst. Er kan man dele av hverandres erfaringer.

Navn*

E-Post*

Telefon*

Hva gjelder det*

Skriv tegnene som vises på bildet under.

captcha