Hvordan oppleves det egentlig å være avhengig av moset mat?
Klinisk ernæringsfysiolog, PhD, Ingrid M. Fange Gjelstad fra Rikshospitalet, liker å teste på egen kropp hvordan hennes råd til sine pasienter, fungerer. Hun kommer ofte bort i pasienter som er avhengig av moset mat. Derfor gikk hun inn for å teste ut på seg selv, hvordan oppleves det egentlig å være avhengig av moset mat.
Hun fikk også med seg sin mann på forsøket som varte i én uke. I løpet av perioden bestod alle måltidene – frokost, lunsj, middag og mellommåltider – av mat som er tilpasset dysfagipasienter.

Klinisk ernæringsfysiolog, PhD, Ingrid M. Fange Gjelstad
Her er hennes umiddelbare kommentarer etter at uken var slutt:
«Jeg erfarte gjennom uka at det var mye jobb å tilberede most og flytende mat. Jeg lagde to shaker til lunsj hver dag, og det tok lenger tid å tilberede enn å slenge sammen noen brødskiver som jeg pleier å gjøre. Jeg kokte grøt til frokost, og det tok lenger tid enn å bare spise frokostblanding. Når jeg skulle lage middager selv og mose hver av rettene for seg, var det mye jobb med rengjøring av utstyr mellom hver mosing. Derfor var det svært deilig noen dager å ha ferdiglaget middag fra SooftMeals.
Jeg synes jeg middagene deres smakte veldig godt, særlig grønnsakene og sausene. Kjøtt og fisk hadde annerledes konsistens enn jeg er vant med for tilsvarende produkter, det var ingen usmak, bare litt uvant.»
0 Comments on "Å være avhengig av moset mat?"